Press-konferencija povodom početka manifestacije „Dani vakufa 2013“

Press-konferencija povodom početka manifestacije „Dani vakufa 2013“

U ponedjeljak, 03. juna 2013. godine, u sjedištu Rijaseta IZ, ul. Zelenih beretki br. 17 u Sarajevu, sa početkom u 10,30 h, bit će održana konferencija za medije u povodu manifestacije „Dani vakufa 2013“.

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH već treću godinu organizira manifestaciju pod nazivom „Dani vakufa u BiH“. Ovogodišnja manifestacija bit će održana u Sarajevu, Brčkom, Gradačcu i Bugojnu, u periodu od 04. do 09. juna 2013. godine.

Okosnicu ovogodišnje manifestacije činit će sljedeći kulturno-obrazovni i vjerski sadržaji: izložba vakufnama i arhivske građe, okrugli stolovi, tribine, projekcije, promocije, dodjela plakete najistaknutijem vakifu u BiH, hutba, mevlud, hatma vakifima i slično.

Vakufska direkcija smatra da održavanje Manifestacije podiže svijest o značaju i ulozi vakufa u današnjem vremenu, promovira vakufe i nova uvakufljenja, kao i doprinosi u procesu povrata uzurpiranih i oduzetih vakufa.

Povodom početka manifestacije „Dani vakufa 2013.“ na konferenciji za medije obratit će se direktor Vakufske direkcije mr. Senaid Zajimović i predstaviti programske sadržaje i aktivnost.