Prijem za bugojanske vakife

Prijem za bugojanske vakife

U Bugojnu je jučer, (4.6.2013.) u prostorijama rekonstruisane i proširene vakufske zgrade Medžlisa organizovan svečani prijem i uručenje vakufnama vakifima (donatorima) koji su pomogli osnivanje novog vakufa u ovom srednjobosanskom gradu.

Svečanost na kojoj su bili prisutni uz vakife i njihove porodice, muftija travnički Nusret ef. Abdibegović, profesor Mustafa Hasani ispred Vakufske direkcije, Haris Mujić predsjednik Medžlisa i Vehid ef. Arnaut glavni imam tek je prva od više aktivnosti koje se ovih dana organizuju u povodu svečanog otvaranja zgrade, a sve u okviru manifestacije Dani vakufa u BiH koje organizuje Vakufska direkcija iz Sarajeva. Ovom prilikom otkrivena je spomen- ploča sa imenima svih vakifa i onih koji su pomogli realizaciju ovog 500.000 KM vrijednog projekta.

Centralna svečanost otvaranja zgrade predviđena je za petak, 7. juna 2013 u 11:30 na platou ispred zgrade u centru grada. Ceremoniji otvaranja će prisustvovati i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović koji će tim povodom u džamiji Princeze Dževhere održati hutbu i predvoditi džumu-namaz. Očekuje se dolazak velikog broja zvanica iz vjerskog, političkog i društvenog života BiH i prijateljske države Kuvajt odakle dolazi značajan broj donatora i vakifa koji su pomogli ovaj projekat.