Direktor Vakufske direkcije posjetio Islamsku banku za razvoj

Direktor Vakufske direkcije posjetio Islamsku banku za razvoj

Džidda, 26.03.2018. Direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini posjetio je Islamsku banku za razvoj čije je sjedište u Džeddi u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Tom prilikom sastao se sa direktorom Sektora za investicije i islamske finansije dr. Muhamedom Ali Chattijem i razgovarao o implementaciji kreditne linije za vakufske projekte koju je Islamska banka za razvoj na zahtjev Vakufske direkcije odobrila za potrebe revitalizacije i izgradnje vakufskih projekata na području medžlisa IZ-e. Naime, 2013. godine došlo je do sporazuma o odobrenju sredstava a realizacija projekta započela je tek ove godine. Prvi medžlis koji je počeo koristiti ovu kreditnu liniju je MIZ Mostar i to za potrebe dva projekta; izgradnje Rehabilitacionog doma za stare u Podveležju i rekonstrukciju vakufskog restorana „Stari grad“. Kamen temeljac za Rehabilitacioni centar postavio je Reisul-ulema Islamske zajednice u BiH 17.02.2018.

Dr. Zajimović se zahvalio dr. Chattiju na spremnosti njegovog sektora da i dalje učestvuje u pružanju podrške pri realizaciji vakufskih projekata. Dr. Chatti je izrazio nadu da će i ostali medžlisi IZ krenuti stopama MIZ Mostar i početi koristiti ovu kreditnu liniju kako bi obnovili i izgradili vakufe na svom području.

Direktor Vakufske direkcije posjetio Islamsku banku za razvoj

Anketa

  • Aladža džamija u Foči je?