Direktor Vakufske direkcije posjetio Ziraat Bank u BiH

Direktor Vakufske direkcije posjetio Ziraat Bank u BiH

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović je dana 19.12.2018. godine posjetio Ziraat Bank u BiH i susreo se sa gosp. Yusuf Dilaverom, predsjednikom Uprave i gosp. Ugur Ozyigitom, članom Uprave Banke.

Na samom početku razgovora dr. Zajimović je iskoristio priliku i čestitao g. Dilaveru na imenovanju na ovu funkciju, te mu se zahvalio na prijemu i svesrdnoj pomoći koju Država Turska i njene ustanove i organizacije pružaju Bosni i Hercegovini, a posebno Islamskoj zajednici i Vakufskoj direkciji, te izrazio nadu da će se ubuduće ova saradnja poboljšati i unaprijediti.Također, razgovarano je o projektima koje Vakufska direkcija u Bosni i Hercegovini trenutno realizira u saradnji sa ustanovama i institucijama Države Turske, kao i o projektima koje planira realizirati u narednom periodu. Obzirom da je od ranije razgovarano o mogućnosti otvaranja filijale ZiraatBanke u Bužimu, koja bi bila smještena u vakufsko-administrativnoj zgradi MIZ Bužim, dogovoreno je da će gosp. Dilaver sa svojim saradnicima u narednom periodu posjetiti Bužim i poduzeti neophodne korake kako bi se u što skorije vrijeme otvorila filijala Ziraat Banke u Bužimu.

Na kraju veoma korisnog razgovora direktorVakufske direkcije je uručio g. Dilaveru Monografiju vakufa i promotivni materijal Vakufske direkcije i pozvao ga da posjeti Vakufsku direkciju u narednom periodu.


Anketa

  • Koju godinu je Islamska zajednica u BiH proglasila godinom Aladža džamije?