Direktor ZiraatBank u BiH posjetio Vakufsku direkciju

Direktor ZiraatBank u BiH posjetio Vakufsku direkciju

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je danas gosp. Ali Riza Akbaša, direktora ZiraatBanke u BiH, njegovog pomoćnika gosp. Nedžmina Ljucu i Eniza Veladžića, predsjednika MIZ Bužim.

Na samom početku razgovora dr. Zajimović je iskoristio priliku i zahvalio se gosp. Ali Rizi na posjeti Vakufskoj direkciji i svesrdnoj pomoći koju Država Turska i njene ustanove i organizacije pružaju Bosni i Hercegovini, a posebno Islamskoj zajednici i Vakufskoj direkciji, te izrazio nadu da će se ubuduće ova saradnja poboljšati i unaprijediti.

Također, razgovarano je o projektima koje Vakufska direkcija u Bosni i Hercegovini trenutno realizira u saradnji sa ustanovama i institucijama Države Turske, kao i o projektima koje planira realizirati u narednom periodu. Obzirom da je sastanku prisustvovao i Eniz Veladžić, predsjednik MIZ Bužim razgovarano je o mogućnosti otvaranja filijale ZiraatBanke u Bužimu, koja bi bila smještena u vakufsko-administrativnoj zgradi MIZ Bužim. Dogovoreno je da će gosp. Ali Riza sa svojim saradnicima u narednom periodu posjetiti MIZ Bužim.

Na kraju veoma korisnog sastanka direktor Vakufske direkcije je uručio gosp. Ali Rizi poklon u vidu bakroreza na kojem su vakufi u Sarajevu.

Direktor ZiraatBank u BiH posjetio Vakufsku direkciju