Dobra saradnja sa institucijama Republike Turske

Dobra saradnja sa institucijama Republike Turske

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović je 08.02.2020. godine posjetio Ambasadu Republike Turske u BiH te se tom prilikom sastao sa Nj.E. ambasadorom Haldunom Koc. Direktor Vakufske direkcije je informisao ambasadora o rezultatima dosadašnje saradnje Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH sa institucijama iz Republike Turske koje realiziraju projekte na području BiH, a posebno o projektima Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

Dr. Zajimović je zvanično uputio poziv ambasadoru da prisustvuje ovogodišnjim sadržajima Manifestacije Dani vakufa koji će biti organizirani početkom aprila tekuće godine. Obzirom da će u toku manifestacije biti urpiličena svečanost otvaranja restaurirane Baščaršijske džamije, otvaranje vakufskog objekta Divanhane u Kiseljaku i postavljanje kamena temeljca za ponovnu izgradnju Dugalića džamije u Nevesinju prisutnost ambasadora na ovim sadržajima je veoma važna iz razloga što se radi o projektima koji su realizirani u saradnji sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske.

Na sastanku je bilo razgovora i o budućoj saradnji te je na kraju dr. Zajimović izrazio zahvalnost Republici Turskoj na pomoći i podršci koju pruža u razvoju i unapređenju vakufa u BiH.