Dr. Ertem i dr. Zajimović obišli lokacije projekata na području Sarajeva koje realiziraju ove dvije vakufske direkcije

Dr. Ertem i dr. Zajimović obišli lokacije projekata na području Sarajeva koje realiziraju ove dvije vakufske direkcije

Direktor Generalne direkcije za vakufe Republike Turske dr. Adnan Ertem i direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH su 25.20.2017. godine obišli lokacije projekata na području Sarajeva koje realiziraju ove dvije vakufske direkcije u partnerskom odnosu.

Prvo su obišli Baščaršijsku džamiju čija je restauracija u toku. Na samom mjestu su se uvjerili u dinamiku radova, a kratko su informisani od strane izvođača o planovima za naredni period.

Nakon Baščaršijske džamije delegacija je upriličila obilazak projekta izgradnje studentskog doma Fakulteta islamskih nauka, te su tom prilikom obišli kompletnu unutrašnjost objekta. Iz viđenog kao i iz izlaganja predstavnika izvođača moglo se zaključiti da je plan da se studentski dom Fakulteta islamskih nauka završi do aprila 2018. godine.

Izgradnje stambeno-poslovne zgrade u Odobašinoj je također projekat koji se realizira u partnerskom odnosu Generalne direkcije za vakufe Republike Turske i Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH. Delegacija je obišla i ovaj lokalitet i izrazila zadovoljstvo dosad urađenim.

Osim navedenih lokacija delegacija je obišla lokalitet Kalin hadži Alijine džamije na kojem su u završnoj fazi arheološka istraživanja. Tom prilikom direktor Zajimović je direktora Adnana upoznao sa rezultatima arheološkog istraživanja i historijskim činjenicama o postojanju džamije i njenog rušenja.


Fotografije