Humanitarna organizacija Haluan i University Teknologi MARA UiTM iz Malezije u posjeti Vakufskoj direkciji

Humanitarna organizacija Haluan i University Teknologi MARA UiTM iz Malezije u posjeti Vakufskoj direkciji

06. septembar 2019. godine, Vakufsku direkciju Islamske zajednice u BiH posjetili su članovi humanitarne organizacije HALUAN iz Malezije i profesor dr. Baharudin Omar zajedno sa svojim kolegama i studentima sa Teknologi MARA UiTM Univerziteta iz Malezije. Haluan je humanitarna organizacija koja pomaže ugroženim područjima I stanovništvu širom svijeta kao što pruža i podršku u rekonstrukciji infrastrukture posebno u kriznim područjima.

Radi se o uzvratnoj posjeti koja je uslijedila nakon što je direktor Vakufske direkcije u julu ove godine posjetio sjedište Haluan organizacije.

Ovom prilikom u Direkciji se razgovaralo o vakufima u Bosni i Hercegovini, o kapacitetima kojima raspolaže Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH, te o mogućnostima investiranja u vakufe.

Predstavljen im je rad Vakufske direkcije kroz video prezentaciju koja je kod gostiju izazvala veliko interesovanje posebno u segmentu mogućnosti zajedničke realizacije određenih projekata.

Dr. Zajimović je ovom prilikom profesoru Baharudinu uručio maketu Aladža džamije u 3D formatu i još jednom izrazio zadovoljstvo zbog ove posjete i njihove zainteresiranosti za vakufe u Bosni i Hercegovini.

Prijemu u Direkciji prisustvovali su i predastavnici humanitarne organizacije Emmaus iz Doboj Istoka koji su također uspostavili prjateljske veze sa gostima iz Malezije i koji su pored Vakufske direkcije domaćini predstavnicima organizacije Haluan i Univerziteta Mara.

Delegacija će pored Sarajeva i Doboj Istoka posjetiti Srebrenicu, Travnik, Jajce i Mostar.


Fotografije