Nastavak dobre saradnje

Nastavak dobre saradnje

Predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske na čelu sa Rifatom Turkerom, zamjenikom generalnog direktora ovih dana borave u radnoj posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice u BiH. Cilj posjete jeste svečanost otvaranja vakufskog objekta „Kahva“ u Tešnju koji je realiziran u partnerskom odnosu između Generalne direkcije vakufa Republike Turske i Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH.

Pored otvaranja objekta, predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske su željeli da izvrše uvid u realizaciju svih projekata koji se realiziraju u BiH. Neke od projekata su obišli kako bi na licu mjesta utvrdili dinamiku i kvalitet radova tih projekata. U tom kontesktu posjetili su gradilište ponovne izgradnje Arnaudije džamije u Banja Luci, gradilište izgradnje Divanhane u Kiseljaku, gradilište izgradnje vakufskog administrativnog centra Medresa u Fojnici, gradilište Upravne zgrade Rijaseta IZ u BiH i dr.

Također u cilju utvrđivanja dinamike i rješavanja određenih pitanja koja se odnose na samu realizaciju projekata predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske i Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH održali su sastanak sa izvođačima i nadzornim organima na realizaciji svih projekata. Tom prilikom razgovaralo se o dinamici radova, kvalitetu, stepenu završenosti, planovima za završetak radova, kao i o drugim stvarima.

Na sastancima je također bilo govora i o budućim projektima za koji će već početkom sljedeće godine biti potpisani protkoli.


Fotografije