Nastavljeni radovi na izgradnji dzamije u naselju Obarak

Nastavljeni radovi na izgradnji dzamije u naselju Obarak

U goraždanskom naselju Obarak nastavljeni su radovi na izgradnji džamije. Ovih dana trebalo bi biti završeno ukrovljavanje objekta, nakon čega će uslijediti i naredna faza projekta koja podrazumijeva tzv. fine radove.

Kamen temeljac za izgradnju ovog vjerskog objekta postavljen je u decembru 2015. Godine. Prema riječima imama džemata Obarak Refika ef. Čauševića, inicijalna sredstva za početak radova i suteren obezbjedili su vakifi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su i ove godine boravili u Goraždu kako bi se uvjerili u dinamiku radova.

Procjene su da će u izgradnju džamije i pratećih sadržaja biti uloženo više od 550.000 KM. Najveći dio sredstava Vakufska direkcija IZ u BIH obezbjedila je od donatora Generalnog sekretarijata za vakufe u Državi Kuvajt pod nadzorom „Zakat House“ Države Kuvajt. Radove izvodi firma GPD „Drina“ iz Goražda.

Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, džamija u naselju Obarak koja će u skladu sa željama donatora nositi ime „El –Dželahima“, trebala bi biti otvorena krajem septembra ove godine.

Preuzeto sa rtvbpk.ba.

Anketa

  • Koju godinu je Islamska zajednica u BiH proglasila godinom Aladža džamije?