Obavještenja

Aktuelnosti - Obavještenja

Odgađa se manifestacija „Dani vakufa 2014“

Odgađa se manifestacija „Dani vakufa 2014“

Sarajevo, 19. maj 2014. (MINA) - Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH je planirala održati manifestaciju „Dani vakufa 2014“ u periodu od 22. do 30. maja sa raznolikim i značajnim sadržajnim programima u Sarajevu, Tešnju i Foči.

Konkurs za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj 2013/14. godini

Konkurs za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj 2013/14. godini

Na osnovu Odluka Upravnog odbora, Fond "Bošnjaci" Sarajevo će u školskoj/akademskoj 2013/14. godini dodijeliti 158 stipendija od čega 108 iz sredstava koja obezbjeđuje Fond "Bošnjaci" i 50 za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta.

Uputstva o primjeni Zakona o premjeru i katastru RS-a za medžlise...

Uputstva o primjeni Zakona o premjeru i katastru RS-a za medžlise, džemate i Bošnjake općenito

Na području RS-a započet je proces implementacije i primjene novog Zakona o premjeru i katastru. Predmetnim zakonom će biti uspostavljene nove zemljišne evidencije, a stare će biti brisane. Do sada su evidencije o vlasništvu vođene u gruntu, a evidencija o posjedu u katastru. Nakon implementacije Zakona...

Do kraja javne rasprave za utvrđivanje statusa vakufske imovine u...

Do kraja javne rasprave za utvrđivanje statusa vakufske imovine u dijaspori ostalo još 15 dana

Vakufska direkcija je 31.10.2012. godine donijela Odluku kojom se otvara javna rasprava za utvrđivanje statusa vakufske imovine u dijaspori. Sastavni dio navedene Odluke je i Prijedlog Pravila o pravnom statusu vakufske imovine u dijaspori.

Instrukcije za zasade voćaka (oraha)

Instrukcije za zasade voćaka (oraha)

Prilikom sadnje pojedinačnih stabala ista treba zasaditi na rubovima parcele odmaknute od susjedne parcele polovicu uobičajenog razmaka.