Održana 11. sjednica Upravnog odbora Vakufske direkcije

Održana 11. sjednica Upravnog odbora Vakufske direkcije

Jučer, 07. februara 2019. godine, održana je 11. sjednica Upravnog odbora Vakufske direkcije pod predsjedavanjem predsjednika Upravnog odbora doc. dr. Mustafe Hasanija.

Na sjednici je razmatran i usvojen Izvještaj o radu Vakufske direkcije za 2018. godinu, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju. Upravni odbor je prihvatio inicijativu za analizu pravila koja uređuju pitanje upravljanja i raspolaganja vakufskom i ostalom imovinom Islamske zajednice u BiH, a u cilju donošenja jedinstvenih pravila Islamske zajednice koja će tretirati cjelokupnu imovinu.

Na sjednici je također prihvaćen program manifestacije „Dani vakufa u BiH“ za 2019. godinu koja će se održati od 05. do 13. aprila u Sarajevu, Zenici, Travniku, Zavidovićima, Goraždu i Kiseljaku.

Upravni odbor je razmatrao i zahtjev Medžlisa IZ Doboj za zakup vakufske imovine u džematu Matuzići za koji je dao saglasnost uz posebne uvjete.

Pored navedenog, Upravni odbor je razmatrao i druga pitanja vezana za rad Vakufske direkcije i pitanja vezana za vakufsku imovinu.