Podjela zimskih prehrambenih paketa za 3000 porodica

Podjela zimskih prehrambenih paketa za 3000 porodica

Na zahtjev Vakufske direkcije IZ-e u BiH Generalna direkcija vakufa Republike Turske donirala je 3000 paketa pomoći namijenjenih za socijalno ugroženo stanovništvo Bosne i Hercegovine, koji će u narednim danima biti podijeljeni širom Bosne i Hercegovine, a osnovni cilj ove akcije jeste da se socijalno ugroženim porodicama olakšaju ovi zimski dani. Humanitarni paket sastavljen je od osnovnih prehrambenih namirnica.

Vakufska direkcija će u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH, muftijstvima, medžlisima i Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka distribuirati iste po našim džematima.

Također potrebno je napomenuti da Generalna direkcija vakufa Republike Turske u partnerstvu sa Vakufskom direkcijom Islamske zajednice u BiH redovno vrši podjelu ramazanskih paketa za postače širom Bosne i Hercegovine. Ova aktivnost je već postala tradicionalna putem koje u partnerskom odnosu dvije vakufske ustanova ukazuju i pokazuju da vakufi imaju i dobrotvornu ulogu, odnosno ulogu pomoći društvu i pojedincu kroz socijalno odgovorne projekte.


Fotografije

Anketa

  • Aladža džamija u Foči je?