Posjeta delegacije Generalne direkcije vakufa Republike Turske Sarajevu

Posjeta delegacije Generalne direkcije vakufa Republike Turske Sarajevu

Ovih dana predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske borave u posjeti Bosni i Hercegovini u cilju sagledavanja stanja realizacije projekata koji se realiziraju u partnerskom odnosu između Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH i Generalne direkcije vakufa Republike Turske. U tom kontekstu 24.01.2018. godine održan je zajednički sastanak.

Na sastanku se razgovaralo o dinamici realizacije projekata, završavanju određenih projekata kao i o budućim projektima.

Posebno je bilo razgovora o projektima koji će biti završeni u aprilu ove godine a to su izgradnja studentskog doma Fakulteta islamskih nauka i izgradnja stambeno-poslovne zgrade u Odobašinoj, Sarajevo. U aprilu će biti započeto sa realizacijom još nekoliko projekata i postavljanjem kamena temeljca, odnosno početak radova na projektima izgradnje medrese u Fojnici, izgradnje tržnog centra u Sanskom Mostu, rekonstrukcija Behram-begove džamije u Tuzli, rekonstrukcija Ferhat-begove džamije u Tešnju i dr.

Naveden aktivnosti će biti provedene u sklopu manifestacije „Dani vakufa u BiH“ 2018. godine.

Direktor Vakufske direkcije se zahvalio predstavnicima Generalne direkcije vakufa Republike Turske na pomoći i podršci koju oni pružaju u rekonstrukciji i izgradnji vakufa u BiH.


Anketa

  • Aladža džamija u Foči je?