Posjeta gradilištu Sinan-begove džamije u Čajniču

Posjeta gradilištu Sinan-begove džamije u Čajniču

Muftija goraždanski Remzija ef. Pitić i direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović danas su posjetili gradilište Sinan-begove džamije u Čajniču. Cilj posjete jeste sagledavanje stanja ponovne izgradnje Sinan-begove džamije te održavanje sastanka sa svim učesnicima gradnje. U tom kontekstu održan je sastanak na kojem su uzeli učešće predstavnici Medžlisa IZ Čajniče, izvođača radova Same Inşaat i Bišine d.o.o. te predstavnici nadzornog organa firme Arhi Plus d.o.o.

Na sastanku se razgovaralo o dinamici izvođenja radova, stanju gradilišta te budućim aktivnostima kada je u pitanju izvođenje radova. Na samom sastanku naglašena je važnost davanja maksimuma svih strana u poslu za koji su zaduženi kako bi ovaj objekat u što skorije vrijeme mogao vratiti svoj značaj i ulogu koju je imao prije rušenja. Nakon sastanka upriličen je obilazak gradilišta.

Ponovna izgradnja Sinan-begove džamije započeta je potpisivanjem protokola između Generalne direkcije vakufa Republike Turske i Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH na način da je Vakufska direkcija IZ u BiH kroz uspostavljeni partnerski odnos putem Generalne direkcije vakufa Republike Turske obezbijedila neophodna finansijska sredstva koja su potrebna za ponovnu izgradnju Sinan-begove džamije. Ovo je jedan u nizu projekata koje ove dvije vakufske direkcije u partnerskom odnosu realiziraju širom BiH.

Posjeta gradilištu Sinan-begove džamije u Čajniču