Potpisan sporazum između Vakufske direkcije i MIZ Maglaj

Potpisan sporazum između Vakufske direkcije i MIZ Maglaj

U utorak, 12.02.2013. godine u prostorijama Vakufske direkcije potpisan je sporazum o realizaciji donatorskih sredstava za dovršetak gradnje džamje u Kopicama između Vakufske direkcije i Medžlisa IZ - ce Maglaj.

Sredstva inicirana za ovaj projekat u iznosu od 28.190,98 KM obezbijedila je Vakufska direkcija putem donacije Generalnog sekretarijata za vakufe Države Kuvajt. Projekat dovršetka gradnje džamije u Kopicama bit će realiziran kroz vakufski Fond za izgradnju novih, rekonstrukciju i adaptaciju postojećih vakufskih i vjerskih objekata.

Sporazum je ispred Vakufske direkcije potpisao direktor mr. Senaid Zajimović dok je u ime Medžlisa IZ Maglaj sporazum potpisao predsjednik IO Medžlisa mr. Mirsad Hasanić.

Direktor Zajimović se zahvalio Generalnom sekretarijatu za vakufe Države Kuvajt na njihovom razumijevanju potreba Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik IO Medžlisa mr. Mirsad Hasanić se takođe zahvalio donatorima u ime Medžlisa IZ-ce Maglaj te istakao želju da se saradnja sa Vakufskom direkcijom i dalje nastavi uz obostrano zadovoljstvo.