Potpisan sporazum između Vakufske direkcije i MIZ Mostar

Potpisan sporazum između Vakufske direkcije i MIZ Mostar

U srijedu, 06.02.2013. godine u prostorijama Vakufske direkcije potpisan je sporazum o pomoći u izgradnji vakufskog studentskog doma u Mostaru između Vakufske direkcije i Medžlisa IZ - ce Mostar.

Sredstva inicirana za ovaj projekat u iznosu od 14.443,48 KM obezbijedila je Vakufska direkcija putem donacije Generalnog sekretarijata za vakufe Države Kuvajt. Projekat pomoći u izgradnji vakufskog studentskog doma Medžlisa IZ – ce Mostar bit će realiziran kroz vakufski Fond za izgradnju novih, rekonstrukciju i adaptaciju postojećih vakufskih i vjerskih objekata.

Sporazum je ispred Vakufske direkcije potpisao direktor mr. Senaid Zajimović dok je u ime Medžlisa IZ Mostar sporazum potpisao glavni imam Salem ef. Dedović.

Direktor Zajimović se zahvalio kuvajtskom narodu a ponaosob Generalnom sekretarijatu za vakufe Države Kuvajt na njihovoj istrajnosti u namjeri da pomognu vakufe u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je da su naši prijatelji prepoznali želju Vakufske direkcije da unaprijedi vakufsku imovinu kako bi ona služila plemenitoj misiji razvoja i prosperiteta općedruštvene zajednice.

Glavni imam Salem ef. Dedović se takođe zahvalio donatorima u ime Medžlisa i građana Mostara. Istaknuo je da je ovo uspješan nastavak saradnje Medžlisa IZ Mostar sa Vakufskom direkcijom a koja će se nastaviti i kroz buduće projekte.