Predstavnici privrednika Malezije u posjeti Vakufskoj direkciji

Predstavnici privrednika Malezije u posjeti Vakufskoj direkciji

U utorak 24.09.2019. godine direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je u posjetu delegaciju privrednika iz Malezije koji u Matuzićima, Općina Doboj Jug, finansiraju izgradnju Centra za islamsko obrazovanje. Prijemu su prisustvovali Azmi Mustafa, koordinator ispred udruženja privrednika i Kairul Azman direktor firme „Marry Brown“ iz Malezije.

Svečanosti povodom postavljanja kamena temeljca održanoj 02. novembra 2018. godine prisustvovao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović, kao i drugi predstavnici vrha Islamske zajednice, Ambasade Malezije, lokalnih zvaničnika vlasti, kao i drugi gosti i vjernici.

Projekat izgradnje Centra za islamsko obrazovanje u Matuzićima košta oko 1 milion KM, a najveći dio sredstava obezbjedili su malezijski biznismeni na čelu sa dr. Ahmedom Kamal Zekerijahom. Budući centar će raspolagati sa bibliotekom, vrtićem, mektebom, višenamjenskom salom, restoranom, musafirhanom, kancelarijama, imamskim stanom i sahat kulom.

Direktor Zajimović se ovom prilikom zahvalio privrednicima iz Malezije na realizaciji ovog vakufskog hvale vrijednog projekta za građane općine Doboj Jug.