Radovi na Upravnoj zgradi Rijaseta u ponom jeku

Radovi na Upravnoj zgradi Rijaseta u ponom jeku

U radnoj posjeti Vakufskoj direkciji boravi Komisija za nadzor i praćenje realizacije projekta završetka izgradnje Upravne zgrade Rijaseta IZ u BiH iz Generalne direkcije vakufa Republike Turske, koju predvodi g-din Fikret Kuran.

Dana 07.08.2018. godine Komisija je posjetila gradilište, a razlog posjete je uvid u dosadašnju realizaciju projekta, dinamiku kojom se izvode radovi, eventualne probleme te najoptimalnija rješenja koja će se primijeniti u nastavku radova.

Predstavnik izvođača radova „ITC doo Zenica“ i Nadzor upoznali su Komisiju sa radovima koji su realizirani u proteklom periodu i dinamikom radova, te predstojećim aktivnostima na nastavku izgradnje. Nakon obilaska gradilišta predstavnici Komisije Generalne direkcije vakufa Republike Turske izrazili su zadovoljstvo do sada izvedenim radovima.

Sredstva za nastavak radova na izgradnji Upravne zgrade u potpunosti je obezbijedila Vakufska direkcija IZ u BiH putem svog partnera Generalne direkcije vakufa Republike Turske, a protokol o finansiranju između dvije direkcije potpisan je 25. oktobra 2017. godine.