Tribina „Uloga vakufa u jačanju džemata“ Harem Centralne džamije Ilidža

Tribina „Uloga vakufa u jačanju džemata“ Harem Centralne džamije Ilidža

U povodu sutrašnjeg svečanog otvorenja Centralne džamije na Ilidži danas je u 11:00 sati u prostorijama novoizgrađene džamije održana tribina pod nazivom „Uloga vakufa u jačanju džemata“. Na tribini su govorili dr. Mustafa Hasani, profesor na FIN-a, dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije IZ u BiH i dr. Ferid Dautović, glavni imam MIZ Sarajevo.

Sva tri govornika su naglasili značaj i ulogu vakufa, kao i činjenicu da su vakufi trajno dobro te da ih ne može uništiti niti jedna ljudska ruka, ma koliko željeli. Vakuf je taj koji je bio i koji će uvijek biti doprinos jačanju našeg društva.

Nakon završene tribine dodijeljene su Plakete istaknutim vakifima koji su svojim prilozima i svojim angažmanom doprinijeli i učestvovali u izgradnji ove džamije. Posebno valja naglasiti da su sredstva za izgradnju ove džamije u potpunosti obezbijedili isključivo naši ljudi, Bosanski vakifi, te smo zbog toga izuzetno ponosni.

Također, značaj izgradnje ove džamije je i u činjenici da nikada na tom području nije bila izgrađena džamija, što je danas čini jednom od ljepših džamija u našoj državi. Sutrašnjem svečanom otvorenju džamije prisustvovat će Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, kao i brojne delegacije, gosti i vjernici.

Tribinu je moderirao Resul ef. Alić, imam Centralne džamije na Ilidži.


Fotografije

Anketa

  • Ko je dao da se izgradi Arslanagića most u Trebinju?