Vakufska direkcija u posjeti Gradskoj upravi Grada Sarajeva

Vakufska direkcija u posjeti Gradskoj upravi Grada Sarajeva

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović danas je posjetio Gradsku upravu Grada Sarajeva te se tom prilikom sastao sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom.

Na sastanku je razgovora bilo i implementaciji projekata koje će Vakufska direkcija u saradnji sa ostalim organima i ustanovama Islamske zajednice u BiH, realizirati na području Grada Sarajevo. U tom kontekstu posebno se razgovaralo o projektu revitalizacije Kolobara hana. Za realizaciju ovog projekta od izuzetne važnosti je saradnja sa Gradom Sarajevom u smislu ispunjavanja proceduralnih uslova da bi ovaj projekat mogao biti realiziran u narednom periodu.

Gradonačelnik Abdulah Skaka je istakao punu podršku Vakufskoj direkciji u realizaciji projekata te su dogovoreni zajednički koraci i nastupi u smislu pomoći i podrške Grada u realizaciji projekata.

Direktor Vakufske direkcije se zahvalio Gradonačelniku Abdulahu Skaki na dosadašnjoj podršci i pomoći koju Grad Sarajevo pruža Vakufskoj direkciji te istakao zadovoljstvo što će uspješna saradnja biti nastavljena i dalje.


Anketa

  • Aladža džamija u Foči je?