Vijesti

Saznajte sve o posljednim aktuelnostima i projektima Vakufske direkcije kroz arhivu sadržaja.

Obnova fočanske ljepotice: Zidovi Aladže se pripremaju za...

Obnova fočanske ljepotice: Zidovi Aladže se pripremaju za oslikavanje

Radovi na Aladža-džamiji su u završnoj fazi. Preciznije, izvode se završni fini radovi na montaži svih kamenih elemenata, mahfile se montiraju, svi ti elementi su gotovi u radionici i, znači, radi se na toj završnoj montaži. Ogradni zid, također, u fazi je nekakvih završnih radova. Vrše se i ona fina...

"Dani vakufa 2018" u šest gradova BiH i uz bogate sadržaje

Kulturno-vjerska, obrazovna i naučna manifestacija "Dani vakufa u BiH" bit će održana u Sarajevu, Sanskom Mostu, Fojnici, Trebinju, Vitezu i Visokom, od 13. do 20. aprila, a partner-grad manifestacije su Fojnica i Trebinje.

Predstavnici Fondacije Maarif posjetili Vakufsku direkciju

Predstavnici Fondacije Maarif posjetili Vakufsku direkciju

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je danas gosp. Saliha Sagira, direktora Fondacije Maarif za Balkan i gosp. Nedžada Avdića, zamjenika direktora Fondacije Maarif za Bosnu i Hercegovinu.

Pripreme za svečano otvaranje vakufskog administrativnog centra MIZ...

Pripreme za svečano otvaranje vakufskog administrativnog centra MIZ Vitez

Dana 21.03.2018. godine u prostorijama Vakufske direkcije potpisan je Sporazum o realizaciji vakufskih finansijskih sredstava za dovršetak vakufskog administrativnog centra Medžlisa IZ Vitez. Sporazum su potpisali direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović i predsjednik IO Medžlisa IZ Vitez Asi...

8 Manifestacija „Dani vakufa u BiH“

8 Manifestacija „Dani vakufa u BiH“

Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni iHercegovini tradicionalno, već osmu godinu, organizira manifestaciju pod nazivom “Dani vakufa u Bosni i Hercegovini“.