Vijesti

Saznajte sve o posljednim aktuelnostima i projektima Vakufske direkcije kroz arhivu sadržaja.

Postavljen kamen temeljac za izgradnju nove džamije u naselju...

Postavljen kamen temeljac za izgradnju nove džamije u naselju Vrbanja, MIZ Sarajevo

U naselju Vrbanja, MIZ Sarajevo, nadomak Hadžića u prisustvu vjernika u srijedu 25. aprila 2018. godine svečano je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove džamije, koja će biti finansirana vakufskim sredstvima koja je Vakufska direkcija obezbijedila putem vakifa iz Kuvajta i koja bi trebala biti završena...

Tribina “Vakufi u Trebinju”

Tribina “Vakufi u Trebinju”

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH i Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka, u okviru manifestacije „Dani vakufa u BiH“, u Trebinju su 19.04. 2018. god. organizirali okrugli sto na temu „Vakufi u Trebinju“.

Uručena zahvalnica Vakufskoj direkciji za iskazanu pomoć u radu JU...

Uručena zahvalnica Vakufskoj direkciji za iskazanu pomoć u radu JU Centar za socijalni rad Breza

Na zahtjev JU Centra za socijalni rad Breza Vakufska direkcija iz Sarajeva odobrila je donaciju od 40 prehrambenih paketa za naše korisnike stalne novčane pomoći. Podjela paketa je izvršena dana 17.04.2017. godine u 11h u prostorijama Centra za socijalni rad Breza.

HUTBA: Vakuf – pouzdan oslonac neovisnosti i sigurnosti zajednice

HUTBA: Vakuf – pouzdan oslonac neovisnosti i sigurnosti zajednice

Allahu Uzvišenom zahvalu iskazujemo na Njegovim svekolikim blagodatima kojima nas daruje, a u njima nalazimo radost, okrepu i nadu da istrajavamo i da Mu stalno budemo zahvalni. Neka su Allahovi blagoslovi i mir na poslanika Muhammeda, a.s. koji je poslan ljudskome rodu kao radosna vijest i opomena prije...

Uvakufi slobodno vrijeme-oživi vakuf Isa-bega Ishakovića

Uvakufi slobodno vrijeme-oživi vakuf Isa-bega Ishakovića

Studenti Fakulteta islamskih nauka na predmetu Praktikum organiziraju akciju čišćenja Gazi Isa-begovog vakufa na Darivi. Akcija će biti održana u nedjelju 6.5.2018. godine. Molimo sve zainteresirane da se na vrijeme prijave organizatorima.