Završni radovi na vakufskim objektima u Fojnici i Kiseljaku

Završni radovi na vakufskim objektima u Fojnici i Kiseljaku

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović sa saradnicima posjetio je Medžlis IZ Fojnicu. Razlog posjete jeste sagledavanje stepena završenosti vakufskog objekta „Medresa“ u Fojnici. Povodom toga održan je sastanak na kojem su učešće uzeli predstavnici Medžlisa IZ Fojnica, predstavnici građevinskog odbora izgradnje objekta, predstavnici nadzora i izvođača radova.

Na sastanku je bilo razgovora o krajnjem roku za završetak radova, organiziranju svečanosti otvaranja objekta, stavljanju u funkciju istog, te rješavanje tekućih problema koji su se pojavili u toku izvođenja radova. Na sastanku je donijet zaključak da će otvaranje objekta biti upriličeno u sklopu ovogodišnje manifestacije Dani vakufa koja je zbog pandemije korona virusa odgođena za jesen tekuće godine. Nakon sastanka upriličen je obilazak gradilišta.

Pored Fojnice direktor Vakufske direkcije posjetio je Medžlis IZ Kiseljak, odnosno džemat Han Ploče i mjesto gdje se gradi vakufski objekat Divanhane. U prisustvu glavnog imama Medžlisa IZ Kiseljak, Kenana ef. Bajrića, direktor dr. Zajimović je obišao objekat te je tom prilikom konstatovano da je objekat spreman za otvaranje.

Realizacija ova dva projekta je rezultat partnerske saradnje između Generalne direkcije vakufa Republike Turske i Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH. Nakon dovršetka izgradnje, Islamska zajednica će biti bogatija za dva vakufska objekta sa ekonomskim i obrazovnim sadržajem.


Fotografije