Video

Počela izgradnja Aladža džamije u Foči

Počela izgradnja Aladža džamije u Foči

Dvanaestog decembra 2014. godine, u Foči su zvanično počeli radovi na ponovnoj izgradnji Aladža džamije koju je 1549. godine izgradio Hasan Nezir, bliski saradnik Mimara Sinana, a koja je u potpunosti srušena u augustu 1992. godine.

Rukovodioci Rijasetovih službi i ureda u posjeti Islamskoj zajednici...

Rukovodioci Rijasetovih službi i ureda u posjeti Islamskoj zajednici Turske

Rukovodioci službi i ureda Rijaseta Islamske zajednice u BiH borave u trodnevnog zvaničnoj posjeti Dijanetu, Upravi za vjerske poslove Republike Turske. U delegaciji Rijaseta se nalaze mr. Mirsad Kalajdžić, dr. hfz. Senaid Zajimović, Nezim Halilović Muderis, Mensur Karadža, mr. Ekrem Tucaković, Remzij...

Sljedeće godine počinje obnova Aladža-džamije u Foči

Sljedeće godine počinje obnova Aladža-džamije u Foči

Obnova Aladža-džamije u Foči, poznate još kao Šarena ili džamija Hasana Nazira koja je u potpunosti srušena na početku rata u BiH 1992. godine, mogla bi početi već u idućoj godini, potvrdio je Feni direktor Vakufske direkcije Sarajevo Senaid Zajimović.

Završena prva faza na izgradnji Vakufsko-adminstrativnog centra MIZ...

Završena prva faza na izgradnji Vakufsko-adminstrativnog centra MIZ Kiseljak

U subotu, 09. novembra 2013. godine, u prostorijama MIZ Kiseljak održana je sjednica Građevinskog odbora za izgradnju Vakufsko administrativnog centra, kojom je predsjedavao g-din Šukrija Melezović. Građevinski odbor analizirao je dosadašnje uspješno obavljene radove tj. završetak prve faze za rekordnih...

AJB Kontekst: Zakon o restituciji u BiH

AJB Kontekst: Zakon o restituciji u BiH

Kada će Bosna i Hercegovina dobiti zakon o restituciji? Hoće li do tada sva nacionalizirana imovina već biti privatizirana? Šta je i koliko vraćeno izvornim vlasnicima u Srbiji?