Škola Kur'ana u džematu Bosanski edukativni i kulturni centar Amerike (Donedavno Bosnian Islamic Cultural Center – Chicago) djeluje već punih 10 godina. Vrijednu ekipu učača Kur'ana nije zaustavila čak ni korona.

Početkom kalendarske 2021.godine polaznici navedene Škole Kur'ana na prijedlog svog imama, hafiza mr. Muriza Mešića, odlučili su da kao znak zahvalnosti na njegovom jednodecenijskom angažmanu finansiraju obnovu mekteba kojeg je on kao dijete pohađao u njegovom rodnom mjestu Mustajbašići (Zavidovići). Tako su u te svrhe prikupili i pred ramazan poslali $3,600 na račun Medžlisa IZ Zavidovići, nakon čega su imam džemata Kovači, (kojem pripada i mesdžid u Mustajbašićima), Nermin ef. Selimović, zajedno sa hadžijom Fahrom Hasićem, krenuli u akciju.

Najveći dio posla uradio je vrijedni hadžija Fahro, a preostalo je još nekoliko detalja poput krečenja i farbanja koji će biti odrađeni u narednim danima prije početka nove mektepske godine. Kupljena je nova peć, ugrađen sudoper i dovedena voda, postavljene nove školske stolice, nova TV plazma, kompjuter i stol za vjeroučitelja, novi sahat, ugrađene nove pločice i drugi detalji. Uglavnom, odrađen je odličan posao pa su mektebske prostorije svečano otvorene.

Mekteb u mesdžidu Mustajbašići pohađa 30-ak učenika, dok se također i u ovom mesdžidu djeluje Škola Kur'ana za odrasle koju vodi Nermin ef. Selimović.

Povodom nedavne posjete hafiza Muriza ef. Mešića svom rodnom mjestu i mektebu kojeg je kao dijete i sam pohađao pred rahmetli Esedom ef. Čamdžićem, tom prilikom imam džemata Nermin ef. Selimović i hadžija Fahro Hasić, član džematskog Odbora džemata Kovači (predstavnik G. Mustajbašića), iskoristili su priliku da ga ugoste i uruče mu zahvalnicu koju je specijalno za polaznike Škole Kur'ana i džemat BECCA (BICC) pripremio predsjednik Medžlisa IZ Zavidovići, Husein Zilkić.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim vakifima i donatorima, polaznicima Škole Kur'ana u Čikagu, zatim imamu Nerminu ef. i hadžiji Fahri, predjedniku Medžlisa Huseinu ef. Zilkiću i Glavnom imamu, Izetu ef. Čamdžiću, na podršci u realizaciji ovog projekta.