Dana 12.02.2023. godine u hotelu Hills u Sarajevu, Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ obilježilo je dvadeset godina rada i Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.

Tim povodom održana je svečana akademija, u čijem su programu učestvovali članovi Udruženja. Svečanoj akademiji prisustvovao je veliki broj djece oboljele i liječene od raka, članovi njihovih porodica, volonteri, partneri i prijatelji Udruženja.

Direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat, u svom obraćanju istakao je važnost postojanja i rada Udruženja za djecu koja se suočavaju sa ovim teškim životnim izazovima i iskušenjima. Posebno je istakao značaj postojanja Roditeljske kuće u Sarajevu od 2016. godine, a u fazi izgradnje je i roditeljska kuća u Tuzli. Zahvalio se svima koji su podržali rad udruženja i projekte Roditeljskih kuća u Sarajevu i Tuzli a posebno Islamskoj zajednici i njenoj Vakufskoj direkciji.

Ispred Islamske zajednice svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici Vakufske direkcije i Ureda za društvenu brigu. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pruža podršku i pomaže rad Udruženja od samoga osnivanja. 

Ovom prilikom uručene su zahvalnice prijateljima Udruženja. Zahvalnica za podršku radu i djelovanju Udruženja uručena je Vakufskoj direkciji, a zahvalnicu je primio direktor dr. Senaid Zajimović. Ispred Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BIH zahvalnicu je primila saradnica Ureda, Emina Bešlija.