Direktor Vakufske direkcije je sa saradnicima, u srijedu 26.01. 2022. godine, posjetio gradilišta Kizlaragine džamije u Mrkonjić Gradu i Arnaudija džamije u Banja Luci. Sastanku i obilasku gradilišta prisustvovali su i predstavnici Muftijsva banjalučkog te Medžlisa Banja Luka i Mrkonjić Grad na čijem prostoru djelovanja se ponovo grade navedene džamije. Kako se moglo vidjeti na licu mjesta ova dva kulturno historijska spomenika svojom arhitektonskon ljepotom već uveliko krase prostor Banja Luke i Mrkonjić Grada.

Na sastanku se razgovaralo o ubrzanju dinamike izvođenja završnih radova kao i osiguravanju ostalih preduvjeta kako bi radovi mogli biti izvedeni u što kvalitetnijem smislu.

Direktor Zajimović se zahvalio svim učesnicima na profesionalnoj i korektnoj saradnji u procesu rekonstrukcije kako Kizlaragine tako i Arnaudija džamije, a posebno muftijstvu banjalučkom na čelu sa muftijom mr. Nusretom ef. Abdibegivićem i njegovoj svesrdnoj podršci u realizaciji projekata. Naročito je istakao da su obje džamije rađene u izuzetno teškom i pandemijom pogođenom vremenu. Uprkos svim okolnostima projekti su privedeni kraju u okvirima planiranih rokova.