U nedjelju, 16.12. 2012.godine, u prostorijama studentskog doma Nedžarići održano je prigodno druženje studenata stipendista vakufskog Fonda za pomoć u obrazovanju sa vakifom-donatorom.

Vakufska direkcija je 23.10. 2012.godine potpisala sporazum sa studentima o stipendiranju 60 studenata smještenih u Studentskim domovima u Sarajevu tekuće akademske godine. Obzirom da zbog tekućih obaveza vakif nije mogao prisustvovati samom činu potpisivanja ugovora iskazao je želju da se naknadno sastane sa studentima. Ovom prilikom je dr. Fehd El-Hanna u društvu sa direktorom Vakufske direkcije mr. Senaidom Zajimovićem proveo poslijepodnevne sate u ugodnom druženju sa studentima. Dr. El-Hanna je istakao svoje lično zadovoljstvo učestvovanjem kako u projektu Vakufske direkcije kroz Fond za pomoć u obrazovanju tako i u samom činu stipendiranja. Posebno zadovoljstvo i satisfakciju čini činjenica da na ovaj način direktno učestvuje u obrazovanju mladih.

Studenti, korisnici stipendija, zahvalili su vakifu na ukazanoj pomoći, te istakli da će nastojati redovno i u roku izvršavati svoje fakultetske obaveze. Za većinu stipendista , kako je istakao predstavnik studenata, pomenuta stipendija u ovim teškim vremenima zanači nastavak redovnog školovanja.