Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović je u utorak, 25.10.2022. godine, posjetio ambasadu države Kuvajt u Sarajevu. Tom prilikom se sastao sa novoimenovanim ambasadorom države Kuvajt u Bosni i Hercegovini NJ.E. Zaher Meteb B M Alkhurainej, a sastanku su prisustvovali Mirza Bašić, uposlenik ambasade i Asmir Neimarlija, rukovodilac Odjela za projekte u Vakufskoj direkciji.

Novoimenovani ambasador Alkhurainej je rekao da mu je velika čast što je predstavnik svoje zemlje baš u BiH.

Direktor Vakufske direkcije se zahvalio na prijemu i svesrdnoj pomoći koju država Kuvajt pruža Bosni i Hercegovini, posebno Islamskoj zajednici i Vakufskoj direkciji u Bosni i Hercegovini te izrazio nadu da će se ubuduće saradnja još više poboljšati i unaprijediti. Također, razgovarano je o projektima koje Vakufska direkcija u Bosni i Hercegovini trenutno realizira, kao i o projektima koje planira realizirati u narednom periodu, očekujući podršku pri realizaciji istih od strane institucija iz Kuvajta, koja ni do sada nije izostajala.

Na kraju veoma korisnog razgovora direktor Vakufske direkcije se srdačno zahvalio na prijemu i poželio NJ.E. uspješan rad.