Dana 09. 05. 2021. godine u džematu Sedrenik prije teravih-namaza organizovana je Svečana dodijela vakufnama vakifima koji su u protekloj godini izdvojili dio svojih sredstava za projekte koji su realizovani u ovom džematu.

Manifestaciju su svojim prisustvom uveličali predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo na čelu sa glavnim imamom dr. Abdulgafar-ef. Velićem, predsjednikom Izvršnog odbora Jusufom Zahiragićem, pomoćnikom glavnog imama Elvedin ef. Klisurom i hadži Esadom Alijevićem. Svojim prisustvom čast džematu je ukazao i načelnik Općine Stari Grad mr. Ibrahim Hadžibajrić koji je značajnim sredstvima pomogao projekte, za šta mu je uručena zahvalnica od strane Predsjednika Medžlisa.

Na početku programa odlomke iz Kur’ana proučio je Abdel-ef. Fejzić, imam džamije Grličića brdo, a nakon toga uslijedilo je uvodno obraćanje imama džemata mr. Suada-ef. Balića. Između ostalog imam džemata je pomenuo šta je sve urađeno: “Zamijenjena je vanjska stolarija svi prozori i ulazna vrata na džamiji, urađen je novi moleraj-krečenje džamijkog enterijera, postavljeni novi kandilji na munaru, zamjenjen novi namještaj u mektebskoj učionici stolovi i stolice, te nove police za obuću, instalirana interaktivna Smart pametna tabla, urađena rekonstrukcija podkupolnog krova, te toplotna izolacija-stiropor fasada na čitavom objektu, u postojećem prostoru projektovan i završen vakufski stan, a ovog ramazana adaptiramo abdesthane muška će biti od sutra u upotrebi, a žensku ćemo akoboga nakon Bajrama. Svi pomenuti radovi su koštali oko 170.000 KM. Stoga veliku zahvalnost izražavamo našim vakifima, svim džematlijama našeg ali i drugih džemata koji su nas pomogli, kao i našim intitucijama Općini Stari Grad i načelniku Ibrahimu Hadžibajriću, Općini Centar, Udruženju maloljetnih boraca Općine Centar, privrednim subjektima i privatnim firmama, kao i mnogobrojnim drugim pojedincima koji nisu večeras prisutni, a kojima ćemo naknadno uručiti zahvalnice.”

Potom je uslijedila dodijela vakufnama koje je vakifima uručio glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Dodijeljeno je 36 vakufnama slijedećim osobama: Alihodžić Alen, Kurtović Sadat, Bulbul Muhamed, Mirvić Zufer i Alena, Havić Nihad, Kurtović Kemal sa sestrama je uvakufio sredstva za rahmetli roditelje Kurtović Hasima i Naza hanumu, Fazlić Admir, Turković hadži Amir, Katica Said, Kadić Amel sa porodicom, Kadić dr. Naida, Vatić Suad, Ermin Muslić za rahmetli roditelje Muslić Adila i Fatima hanuma, Hajdarević Alen, Muharemović Munir, Brkić Vahid, Hasović Zijo sa porodicom, Čomor Dino, Suad ef. Balić sa porodicom, Omerović Elvira, Velagić Mehmed i Medisa, Baltić Fahrudin i Mirzana, Moranjkić Nedim i Danijela, Alihodžić Kalamujić Zehra, Drugovac Edin, Martinović Deni, Husić Mahir, Aktiv žena džemata Sedrenik, Roditelji polaznika mektebske nastave u mektebu Sedrenik, Efekt Komerc Dizajn d.o.o., Džamija Kralj Fahd, Džamija Grličića brdo, Džemat Budakovići.

Na kraju programa prisutnima se obratio glavni imam dr. Abdulgafar-ef Velić, čestitao svima, zahvalio se u ime Medžlisa, te naglasio kako su vakufi i vakifi između ostalog sačuvali islam do današnjih dana i zamolio Allaha da spusti svoj bereket, milost i oprost na sve vakife vjernike i vjernice.

Preuzeto sa sarajevskimedzlis.ba