Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio dr. Senaida Zajimovića, direktora Vakufske direkcije Islamske zajednice i njegove saradnike. Razgovarali su o aktuelnim vakufskim kretanjima na području Muftijstva bihaćkog, te su sumirali rezultate posjeta koje je upriličio direktor Zajimović sa svojim saradnicima sjedištima medžlisa na području Muftijstva bihaćkog.

- Vaufska direkcija Islamske zajednice je dobar primjer jednog kolektiva koji rade izuzetno obiman, zahtjevan i veoma odgovoran posao. Njihova odlična organizacija i posvećenost poslu je podigla svijest o vakufu i uradili mnogo na zaštiti i unapređenju vakufske imovine. Zahvalan sam im što su obišli sve medžlise u našem muftijstvu i što su me informisali o njihovom zapažanju sa terena kada je u pitanju zaštita i unapređenje vakufske imovine na području naših medžlisa. Razgovarali smo i o aktuelnim projektima koji se realiziraju na prostoru Muftijstva bihaćkog, te o perspektivi vakufske imovine. Usaglasili smo se da je vrijeme da se iskoriste postojeći vakufi i da se aktivnije usmjerimo prema iskoristivim vakufima koji će donositi dobit, a koji će biti od velike koristi misijskom djelovanju Islamske zajednice. Vakufi u Sanskom Mostu mogu biti dobar primjer tome - rekao je muftija Kudić.

Dr. Senaid Zajimović se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i na prilici da zajedno analiziraju informacije koje su dobili na terenu i iskazao zadovoljstvo pristupom kojeg je upratio prilikom posjeta medžlisima na području Muftijstva bihaćkog.

- Dosadašnju praksu da svake godine na jednom mjestu okupimo predstavnike medžlisa u svakom muftijstvu smo zamijenili praksom da posjetimo svaki medžlis i sa predsjednikom i glavnim imamom razgovaramo o konkretnoj problematici s kojom se susreću, te od njih čujemo prijedloge za unapređenje vakufske imovine i da im na licu mjesta damo prijeloge i sugestije na neke planske aktivnosti koje imaju za cilj da realizuju. S muftijom hafizom Kudićem imamo odličnu saradnju, zajednički radimo na otklanjanju prepreka koji nam stoje na putu i od njega i njegovih saradnika, mi u direkciji, ali i medžlisi sa ovog prostora imaju istinsku podršku i razumijevanje - izjavio je dr. Zajimović

U delegaciji direktora Zajimovića su bili Huso Salihović i Asmir Neimarlija, zaposlenici Vakufske direkcije.

Preuzeto sa preporod.info