U subotu, 24. decembra 2022. godine u džematu Vukovije Donje, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Kalesija, izveden je prigodan program povodom Dana vakifa ovog džemata.

Džemat Vukovije Donje već šestu godinu organizuje svečanost na kojoj se iskaže zahvalnost vakifima koji su tokom godine pomogli rad džemata, te je ova svečanost i nazvana "Dan vakifa džemata Vukovije Donje".

Na početku programa prisutnima se obratio Enes-ef. Habibović, imam džemata Vukovije Donje, koji je uputio riječi dobrodošlice prisutnim vakifima i džematlijama ovog i susjednih džemata.

Admir Mustafić predstavio je vakife koji su pomogli rad džemata i učestvovali u realizaciji brojnih projekata tokom 2022. godine.

Predsjednik džemata Sulejman Herić predstavio je plan rada džemata u narednoj godini, s posebnim osvrtom na bitne projekte koji su planirani u narednom periodu.

Na svečanosti prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa Kalesija, Muharem-ef. Mešanović, a imam džemata Memići Centar, mr. Amel-ef. Habeš održao je prigodno predavanje o vrijednosti i važnosti vakufa.

Prigodan vjerski program učenjem ilahija i kasida upotpunili su imami Medžlisa Kalesija i hfz. Omer-ef. Zulić.

Na kraju svečanosti proučena je hatma-dova i poklonjena hatma pred duše svih vakifa džemata Vukovije Donje.

(Preporod.info)