U ponedjeljak, 27.12.2021. godine u prostorijama Vakufske direkcije Sarajevo potpisan je sporazum o realizaciji vakufskih sredstava za izgradnju džamije u Ravnama, Medžlis IZ Vareš.

Sredstva su obezbijedili Vakufska direkcija i Medžlis IZ Vareš putem vakifa-donatora humanitarne organizacije „Insan“ iz Kuvajta. Vakufska sredstva za projekat izgradnje nove džamije u Ravnama bit će realizirana putem vakufskog Fonda za izgradnju novih, rekonstrukciju i adaptaciju vakufskih i vjerskih objekata.

Sporazum su potpisali direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović i predsjednik Medžlisa IZ Vareš gosp. Denis Kovačević, a svečanom potpisivanju prisustvovao je i glavni imam Medžlisa IZ Vareš Ramiz ef. Zubača, sekretar Almir ef. Mešić i predstavnici vakifa-donatora Asaad el-Akiil iz Kuvajta i Imad el-Husein.

Odmah nakon potpisivanja Sporazuma o izgradnji džamije, ukoliko vremenski uslovi dozvole, pristupit će se polaganju kamena temeljca i izvođenju radova. Plan je da se iduće godine završe svi radovi i upriliči svečano otvaranje džamije.

Predstavnici MIZ Vareš su se zahvalili Vakufskoj direkciji koja je dala veliki doprinos u obezbjeđivanju finansijskih sredstva za uspješnu realizaciju ovog hajirli projekta.