Predstavnici Medžlisa IZ Teslić, Džemail ef. Hodžić, glavni imam i g. Esad Alagić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Teslić, danas su posjetili Vakufsku direkciju i tom prilikom se sastali sa predstavnicima Vakufske direkcije.

Tema sastanka bila je stanje vakufa na području Teslića, perspektiva vakufa te normativni akti koji regulišu pitanje upravljanja i raspolaganja vakufskom imovinom.

Predstavnici Medžlisa IZ Teslić upoznali su direktora Zajimovića sa načinom rada i problemima sa kojima se susreću na terenu.

U toku sastanka dogovoreni su konkretni koraci koje će Vakufska direkcija zajedno sa Medžlisom IZ Teslić poduzeti na identifikaciji i uknjižbi vakufske imovine shodno odluci Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, identifikciji oduzete vakufske imovine te zajedničkom djelovanju na implementaciji projekata koje Medžlis planira raditi, a koji doprinose jačanju vakufa na području Medžlisa IZ Orašje.

Direktor se zahvalio glavnom imamu i predsjedniku MIZ Teslić na posjeti, te istakao da će Vakufska direkcija u narednom periodu pružiti svu neophodnu stručnu pomoć u realizaciji projekata koji imaju za cilj zaštitu i unapređenje vakufske imovine. Na kraju sastanka direktor je predstavnicima MIZ Teslić poklonio skoro objavljenu monografiju najznačajnijih projekata Vakufske direkcije.