Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak, 18. septembra 2023. godine, direktora Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaida Zajimovića i predstavnika organizacije En-Nema iz Kuvajta Halida Eš-Šamiria.

Razgovarano je o značajnom projektu izgradnje džamije u džematu Donji Humci, Medžlis Islamske zajednice Čelić. Svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju ovog objekta održano je 5. juna 2022. godine kojem su prisustvovali i vakifi iz Kuvajta.

Muftija Fazlović se zahvalio gostima iz Kuvajta na učešću u izgradnji ove džamije te je istakao da je u pitanju značajno povećanje džamijskog prostora koji je potreban džematlijama ovoga džemata. Planirano je da džamija ima i polivalentan prostor namijenjen radu s djecom i mladima, te održavanju različitih edukativnih programa.

Tokom ovog susreta razgovarano je i o drugim infrastrukturnim projektima od značaja za Muftijstvo tuzlansko.

Muftija Fazlović i gosti su isti dan posjetili Medžlis IZ Čelić te obišli radove na ovom objektu. Tom prilikom razgovarano je i s glavnim imamom i predsjednikom MIZ Čelić Džemal-ef. Šadićem i Salihom Karamovićem te džematlijama ovog džemata.

Istim povodom u prostorijama Vakufske direkcije direktor dr. Senaid Zajimović primio je sa saradnicima predstavnika ove organizacije Halida Eš-Šamiria. Prilikom susreta razgovaralo se o projektima koji se realiziraju na terenu kao i budućim projektima između Vakufske direkcije i ove organizacije. Direktor je istaknuo dobru saradnju sa institucijama Države Kuvajt i organizacijama koje dolaze iz ove nama bratske zemlje. Vakufska direkcija je kao i u proteklom periodu otvorena za sve vidove saradnje - rekao je Zajimović.

U sklopu navedene posjete Bosni i Hercegovini upriličena je i posjeta ambasadi Države Kuvajt. Ambasador Države Kuvajt, njegova ekselencija Zaher M B M Alkhurainej primio je delegaciju Vakufske direkcije i gospodina Halida Eš-Šamiria.

Ovom prilikom razgovarano je o mogućnostima saradnje između srodnih institucija Države Kuvajt i Vakufske direkcije. Direktor Zajimović se u ime Vakufske direkcije zahvalio Državi Kuvajt i kuvajtskom narodu na jačanju i unapređenju vakufske imovine u Bosni i Hercegovini.