Povodom Lejle-i-Mi'radža (Dana vakifa) održan je, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Prijedor i Kozarac, u dvorištu Čaršijske džamije prigodan program. Upriličena je i izložba fotografija porušenih i obnovljenih džamija Prijedora i Kozarca.

Nakon kraćeg mevludskog programa glavni imami Prijedora i Kozarca: Merzuk ef. Hadžirušidović i Amir ef. Mahić održali su kraći referat o stradanju vakufske imovine prije 20 godina. Potom je prof. Salih ef. Smajlović, dopisnik Preporoda, promovisao svoju knjigu: "Kad bi kosti mogle govoriti".

Nakon ovog dijela proghrama prisutnima se obratio i muftija Hasan ef. Makić, da bi potom uručio plakete vakifima koje Medžlis, na prijedlog džematskog odbora, dodjeljuje. Na kraju je Muftija proučio dovu.

Ukupno na teritoriji opštine Prijedor, shodno nepotpunim podacima sa terena, je uništeno ili oštećeno 217 vjerskih objekata koji su sadržavali 293 namjenska prostora.

Po kategorijama raspoređeno u Prijedoru i Kozarcu je uništeno ili oštećeno:

- 34 džamije;

- 11 mesdžida;

- 2 i'tikafa;

- 28 imamskih kuća;

- 35 mektebskih učionica;

- 31 gasulhana;

- 38 abdesthana;

- 43 dvorišnih objekata;

- 5 poslovnih prostora;

- 1 biblioteka

- 1 upravna zgrada medžlisa

- 1 šehidsko turbe iz 1713. god.

- 63 mezarluka.

Obnova ove vjerske infrastrukture je, hvala Bogu, 95% završena. Teško je procijeniti vrijednost uništenog, ali u obnovu te vakufske imovine dosad je uloženo otprilike preko 18 miliona KM, koje su u 99 % slučajeva donacije samih džematlija.