Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni Hercegovini je i ove godine u saradnji sa Generalnom direkcijom za vakufe Republike Turske obezbijedila ramazanske pakete za postače u BiH. Oko 5.000 ramazanskih paketa stiglo je iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, a u narednim danima bit će podijeljeni postačima širom Bosne i Hercegovine.

Vakufska direkcija će u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Udruženjem ilmije, muftijstvima, medžlisima, Mrežom mladih i Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka distribuirati iste po našim džematima.

Asmir Neimarlija, šef Odjela za projekte i geodetsko-tehničke poslove pri Vakufskoj direkciji istakao je da je Vakufska direkcija uprkos trenutnoj nepovoljnoj ekonomskoj situaciji uspjela obezbijediti i dopremiti ramazanske pakete i ove godine.Time je nastavljena realizacija ovog plemenitog projekta u mjesecu Ramazanu. Sadržaj paketa je kao i prethodnih godina prilagođen našem podneblju i svakodnevnim potrebama porodice, naglasio je Neimarlija.

"Realizirajući ovaj projekat nastojimo unijeti radost u porodice, poslati poruku solidarnosti i ljubavi prema prijateljima i komšijama sa kojima dijelimo zajedničke radosti Ramazana. To nas čini sretnim i zbog toga smo posebno zahvalni Generalnoj direkciji za vakufe Republike Turske", istakao je Neimarlija.