U ponedeljak 01.08.2022.godine, prostorije Vakufske direkcije Islamske zajednice u Sarajevu, posjetili su predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Tomislavgrad Ibrahim Kapetanović i glavni imam Amer ef. Jugo. Sastanku je prisustvovao direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović, stručni savjetnik za pravne poslove Huso Salihović i koordinator projekata Asmir Neimarlija.

Tema sastanka bila je stanje vakufa na području Tomislavgrada, perspektiva vakufa te normativni akti koji regulišu pitanje upravljanja i raspolaganja vakufskom imovinom.

Predstavnici Medžlisa IZ Tomislavgrada iznijeli su nekoliko problema koji se odnose na uzurpaciju vakufske imovine, kao i na pitanje korištenja vakufske imovine.

U toku sastanka dogovoreni su konkretni koraci koje će Vakufska direkcija zajedno sa Medžlisom IZ Tomislavgrad na zajedničkom djelovanju na implementaciji projekata koje Medžlis planira raditi a koji doprinose jačanju vakufa na području Medžlisa IZ Tomislavgrad.

Na kraju je također dogovoreno da će predstavnici Vakufske direkcije 06.08.2022.godine posjetiti Medžlis IZ Tomislavgrad i tom prilikom prisustvovati svečanom otvaranju džamije u džematu Mandino selo, MIZ Tomislavgrad.