Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je danas gosp. Asima Husseina Gazzaza, sina jednog od najvećih vakifa u BiH Šejh Hussein Bakry Gazzaza iz Saudijske Arabije, s njim u pratnji bila je njegova supruga, zatim gosp. Murad Abed, dugogodišnji generalni direktor kompleksa Gazzaz i gosp. Semir Ždralović, bivši štićenik jetimskog naselja Gazzaz i inicijator za davanje imena jedne ulice u Sarajevu po Šejh Husseinu Bakry Gazzazu.

Naime, Šejh Gazzaz je jedan od najvećih individualnih vakifa u BiH nakon rata. On je 1998. godine uložio između 20 i 30 miliona KM za finansiranje izgradnje obrazovnog centra i školovanje preko 700 djece iz BiH, koja su u ratu ostala bez roditelja. Uvakufio je sredstva za izgradnju i finansiranje rada jetimskog naselja „Al Walidein Gazzaz“ u naselju Mojmilo u Sarajevu. Vakif Gazzaz je 2004. godine u korist Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini uvakufio svu nepokretnu i pokretnu imovinu u kompleksu „Gazzaz“. Tako je Vakufska direkcija formalnopravno postala vlasnik imovine.

Nakon što je jetimsko naselje prestalo raditi 2011. godine Vakufska direkcija je preuzela imovinu na upravljanje. Trenutno su četiri objekta iznajmljena Fondaciji Mearif iz Turske za potrebe predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja. Završena je rekonstrukcija dva objekta, jedan će koristiti Media centar Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini, a drugi objekat je predviđen za korištenje Centra za kadrove Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini. Kompleks nekadašnjeg jetimskog naselja „Al Walidein Gazzaz“ na Mojmilu 2016. godine postao je između ostalog i sjedište Vakufske direkcije.

Na kraju razgovora dr. Zajimović je iskoristio priliku i zahvalio se gostima na posjeti Vakufskoj direkciji i obilasku kompleksa, te izrazio zadovoljstvo što je imao priliku upoznati velikog vakifa Gazzaza i njegovu porodicu, te zaželio uspješan nastavak saradnje u narednom periodu.