U srijedu i četvrtak 26. i 27.01.2022. godine  Medžlis IZ Prijedor i Bosansku Krupu posjetili su predstavnici Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Gostima iz Vakufske direkcije domaćini su bili glavni imami i predsjednici medžlisa Prijedor i Bosanska Krupa.

Na sastancima se razgovaralo o potencijalnim vakufskim projektima na području ovih medžlisa koji bi za cilj imali ekonomsko jačanje vakufa i medžlisa općenito. Ovom prilikom dr. Zajimović je istakao da navedeni medžlisi svojim povoljnim geografskim položajem i velikim vakufskim potencijalom kojim raspolažu imaju sve predispozicije za povoljan ekonomski razvoj. U tom smislu potrebno je intenzivirati daljnju saradnju na razvojnim projektima koji će za cilj imati značajno ekonomsko povećanje resursa sa kojima raspolažu medžlisi.

Na sastancima se također razgovaralo o aktuelnim sudskim i upravnim postupcima koji za cilj imaju zaštitu vakufske imovine i jedinstvenost načina upisa vakufske imovine u javnim evidencijama.

U narednom periodu dogovorena je daljna saradnja između ova dva medžlisa i Vakufske direkcije, a sve s ciljem unapređenja i zaštite vakufske imovine.