Radovi na izgradnji zgrade Centra za islamsko obrazovanje (CIOM), koji se nalazi u sklopu „Kuvajtske džamije“ u Matuzićima, općina Doboj Jug, su u završnoj fazi. Sredstva za završetak izgradnje centra je obezbjedila Vakufska direkcija Islasmke zajednice u BiH putem Generalnog sekretarija za vakufe (Emana), a posredstvom fondacije En-nedžat iz Kuvajta.

Centar za islamsko obrazovanje u Matuzićima jedan je od centara IZ u Bosni i Hercegovini koji će uspjeti zadovoljiti potrebe šire lokalne i društvene zajednice jer obuhvata općine: Doboj Jug, Doboj, Tešanj, Maglaj i šire. Ukupna površina objekata koji su u sklopu centra iznosi oko 2.000 m2.

Prostori u objektima su planirani da ponude različite sadržaje i aktivnosti kao što su: mektepske prostorije, predškolska ustanova, obdanište, multimedijalna biblioteka, kompjuterska laboratorija, restoran, džematske kancelarije, imamski stan i drugi prateći sadržaji.

Izgradnjom ovog obrazovnog centra zaokružit će vakufski kompleks u Matuzićima koji je započeo izgradnjom džamije koju su putem Vakufske direkcije finansirali prijatelji iz Bejtu-l-zekata iz Kuvajta.