Vakufsku direkciju danas je posjetio Mustafa Erdoan, direktor Ureda za društvenu brigu pri Generalnoj direkciji vakufa Republike Turske.

Gospodin Mustafa Erdoan boravi već nekoliko dana u Bosni i Hercegovini i prisustvuje distribuciji ramazanskih prehrambenih paketa. Ovo je projekat kojeg Vakufska direkcija u Bosni i Hercegovini putem Generalne direkcije vakufa Republike Turske već dugi niz godina realizira tokom mjeseca ramazana. I ove godine je 5000 prehrambenih paketa transportovano iz Turske u Bosnu i Hercegovinu i oni će ovih dana biti podijeljeni postačima širom Bosne i Hercegovine. Vakufska direkcija će ramazanske pakete kao i do sada distribuirati u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice, muftijstvima, Udruženjem Ilmijje i Udruženjem “HO Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS” iz Doboj Istoka.

Direktor Zajimović se u ime Vakufske direkcije zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj i plodonosnoj saradnji ove dvije vakufske organizacije.

U okviru posjete gospodin Mustafa Erdoan prisustvovao je današnjoj podjeli ramazanskih paketa članovima različitih udruženja koja su registrovana na području Kantona Sarajevo.