Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ) u saradnji s Vakufskom direkcijom i Međunarodnim fondom solidarnosti EMMAUS, za penzionere je osigurao 5.000 prehrambenih paketa koji su poklon Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

Posredstvom Ureda za društvenu brigu na teren je upućeno 2.000 poklon-paketa prema svim muftijstvima u Bosni i Hercegovini, navela je Emina Bešlija, stručna saradnica Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ.

Danas je penzionerima i šehidskim porodicama u Sarajevu započeto uručivanje tri stotine paketa.

- Za navedene kategorije smo se opredijelili jer znamo da naši penzioneri žive na rubu egzistencije pa im želimo barem malo olakšati trenutno stanje - istakla je Bešlija, ističući zahvalu donatorima i saradnicima na ovom projektu, kao i Media centru na redovnom praćenju njihovih aktivnosti.

Dodala je da su poklon paketi bogatog sadržaja, te da su u njima osnovne životne namirnice kao i artikli koji su potrebni starijim osobama.

Penzionisani novinar IIN Preporod Bajro Perva se zahvalio Rijasetu IZ a naročito Uredu za društvenu brigu.

- Zahvaljujem na pažnji koju su posvetili penzionerima Islamske zajednice i šehidskim porodicama. Ovaj primjer treba da bude prisutan u svim medžlisima i na području svih muftijstava - istakao je Perva.

Penzionisani imam Nasih Karavdić je izrazio oduševljenje kratko ističući da su ovakve akcije, u kojima se duži niz godina pomaže starijima, suština opšteg dobra.

Paket je uručen i Amri Selimović, supruzi imama Admir-ef. Vukovića koji je ubijen 2017. godine.

- Ovom prilikom želim da se zahvalim Uredu za društvenu brigu u svoje ime i uime svoje djece. Sretna sam što imam priliku da iskažem svoju zahvalnost jer su bili uz nas u najtežim trenucima te 2017. god. i ostali najveća podrška svih ovih godina. Molim Allaha da im podari svaki hajr, bereket i pomogne u realizaciji svih plemenitih ciljeva i korisnih projekata - govori Selimović.

(Preporod.info)