Direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercgovini dr. Senaid Zajimović danas je posjetio Ambasadu Države Kuvajt u Sarajevu, gdje je prisustvao sastanku povodom posjete generalnog sekretara Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt Nasera Alhamada našoj zemlji.

Domaćin sastanka bio je kuvajtski ambasador u Bosni i Herecgovini Nj. E. Zaher Alkhurainej.

Posjeta generalnog sekretara Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt realizira se u okviru "Dana vakufa 2023", tokom koje će prisustvovati svečanom otvaranju nekoliko vakufskih projekata koje pomaže Država Kuvajt.

Svečano otvorenje ovogodišnje manifestacije "Dani vakufa u Bosni i Hercegovini" bit će održano danas u Tuzli, s početkom u 16.00 sati.

Planirano je da ovom prilikom bude prikazan i kratki film o Behram-begovoj medresi u Tuzli i izgradnji objekta "D" ženskog internata ove škole, za što je Država Kuvajt osigurala većinu sredstava.

Planirana su obraćanja zvaničnika Vakufske direkcije, Generalnog sekretarijata za vakufe Države Kuvajt, Muftijstva tuzlanskog i Behram-begove medrese u Tuzli, te zamjenika reisul-uleme dr. Enes-ef. Ljevakovića.

(Preporod.info)