U okviru manifestacije "Dani vakufa u BiH" Vakufska direkcija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo mostarsko i Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Mostar će u četvrtak, 18. maja, organizirati okrugli sto o temi "Izazovi u procesu upravljanja i raspolaganja vakufskom imovinom".

Skup će biti održan u multimedijalnoj sali Kalima reosrta u Podveležju s početkom u 10.00 sati.  

Na skupu će se govoriti o stanju u kojem se danas nalaze vakufi, o utvrđivanju smjernica za efikasno djelovanje organizacionih jedinica Islamske zajednice na planu stavljanja u višekorisnu funkciju vakufske imovine, utvrđivanju liste neriješenih pitanja u vezi sa zaštitom, upravljanjem i stavljanjem u funkciju vakufske imovine čije rješavanje je urgentno i drugim bitnim pitanjima vezanim za ove teme.

Učesnici su mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović, direktor Vakufske direkcije hafiz dr. Senaid Zajimović, predsjednik Sabora IZ  Edhem Bičakčić, muftija u penziji Seid-ef. Smajkić,  predsjednik MIZ Mostar mr. Džafer Alić, glavni imam MIZ Mostar mr. Dino-ef. Maksumić i Huso Salihović, rukovodilac Odjela za pravne i ekonomske poslove Vakufske direkcije.

(Preporod.info)