U subotu 17.12.2022. godine u džematu Reuf-begove džamije upriličen je  prigodan vjerski program za džematlije ovog ali i susjednih džemata.

Programom se željelo odati dužno poštovanje vakifima koji su prepoznali potrebe džemata i dokazali da altruizam nema alternative. Tom prilikom dodijeljene su vakufname i zahvalnice džematlijama, vakifima i prijateljima koji su dali svoj dopinos u adaptaciji džamije od 2003. godine do njenog otvorenja 30.08.2015. godine

Hadži Reuf-begova džamija sagrađena je poslije 1878. godine. Najvjerovatnije početkom zadnje dekade devetnaestog stoljeća. Pošto je zadnja od četiri građene džamije dobila je naziv "Džedid" ( Nova džamija).

Prije izgradnje džamije na ovom mjestu nalazio se mesdžid, koji je izgrađen 1885. godine. Prestankom rada Tvrđavske džamije , na mjestu već postojećeg mesdžida sagrađena je nova Reuf-begova džamija. Džamija je izgrađena sredstvima džematlija ali kako je Reuf-beg dao najveći doprinos to je i džamija nazvana njegovim imenom.

Reuf-beg potiče iz porodice Gradaščevića. Njegov otac Ahmet-beg je bio muteselim u onim teškim vremenima kako za Gradačac tako i za Bosnu i Hercegovinu.

Skupu su se obratili imam džemata hafiz Kemal-ef. Mehić i glavni imam Nusret-ef. Kujraković. Oni su u ime domaćina zaželili toplu dobrodošlicu prisutnim džematlijama, vakifima i gostima koji su došli da svojim prisustvom uveličaju događaj.Prigodan vazi-nasihat održao je dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije u Sarajevu. On je ovom prilikom zahvalio vakifima i čestitao im što su svoj imetak investirali u hajr djelo. “Bošnjaci su sposobni graditi i održavati svoje džamije. Dok je ovakvih vakifa biće i Bosne i Hercegovine. Budite radosni zbog prilike da sebe ugradite u vječna djela kojima ćete se i na ahiretu ponositi i čijoj nagraditi ćete se radovati”, rekao je dr. Zajimović.
Kolaž ilahija i kasida izveli su Zejd Svraka i Šejma Mehić Svraka, Mehmedalija Mehić i Adnan Kukuljević. Najmlađim gostima i mekteblijama ovog džemata uručena su prigodna slatka iznenađenja koje su za ovu priliku pripremili Pezerović Šemun i njegova supruga Rašida.

Na kraju programa hafiz Kemal-ef. Mehić se još jednom zahvalio svim vakifima i džematlijama na velikoj podršci i doprinosu u radu ovog džemata.