Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Trebinje organizuje manifestaciju "Dani trebinjskih džamija", u sklopu koje će biti organizovani vjerski programi u svim trebinjskim džamijama.

Manifestacije će biti realizovana u vremenskom periodu od 08. do 31. jula, sa posebnim programom povodom Nove 1446. hidžretske godine koji će biti održan 08. jula u 19.30 u avliji Medžlisa u Starom gradu, čime će zvanično i početi ovogodišnja manifestacija.

- Pozivamo sve da nam se pridruže u što većem broju, jer cilj manifestacije jeste, pored obilaska džamija, okupiti što veći broj naših džematlija i dragih nam gostiju na jednom mjestu - navode iz MIZ Trebinje.

Kao i prethodnih godina, planirano je da tokom ovogodišnje manifestacije budu uručene vakufname za sve one koji su u međuvremenu postali vakifi za unaprjeđenje vakufske imovine pri MIZ Trebinje.

- Pozivamo sve da svojim prisustvom uveličaju našu manifestaciju, a ukoliko su u mogućnosti i finansijski je podrže te tako postanu njeni sponzori - istaknuto je na Facebook stranici MIZ Trebinje.

Program povodom Nove hidžretske godine će izvesti hor MIZ Mostar, a prigodno predavanje će održati Sadet-ef. Bilalić, glavni imam MIZ Gacko i Bileća.

Preuzeto sa preporod.info