U okviru aktivnosti, u povodu mjeseca rebiu-l-evvela, na području Medžlisa Bugojno , ova sedmica  je bila u znaku nekoliko događaja: - posjete mr. Senaida Zajimovića - direktora Vakufske direkcije, koji je klanjao džuma namaz i održao hutbu u džamiji Princeze Dževhere u Bugojnu. Tema hutbe je bila "Sjećanje na lik Poslanika alejhisselam, te međusobni odnos između Poslanika i ashaba". Iako po hladnom vremenu, inspirativna, dopadljiva i sažeta hutba uspjela je ugrijati srca džematlija, a prepuna džamija potvrdila je opravdanost angažmana ovog uvaženog daije. Nakon džuma namaza nastavljeno je druženje uz razmjenu informacija i upoznavanje sa stanjem u Bugojnu, sa akcentom na vakufsku imovinu.

Podjela paketa pomoći osnovnih životnih namirnica za ugrožene džematlije džemata Golo Brdo. Ovom prilikom je uručeno šest paketa, a posjeta je iskorištena da se istakne solidarnost muslimana kao i pomoć u poteškoćama. Paket je Izet ef. Hero uručio porodicama, podsjećajući ih da je to praksa s kojom se nastavlja i koja će biti inšaallah i u budućnosti.

- učenje akike za novorođenče - Vehid ef. Arnaut je sa muallimom Suvadom Šehić, na 12. rebiu-l-evvel, posjetio porodilište u Bugojnu i novorođenom dječaku Sarajlić Amaru , proučio ezan, ikamet i dovu, a muallima je majci uručila prigodan i skroman poklon. I ovu priliku koristimo da čestitamo roditeljima Enisi i Nihadu, kao i da se zahvalimo ljubaznom osoblju porodilišta Bugojno.

V.A.