Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović je dana, 21.05.2021. godine, posjetio NJ.E. Sadika Babüra Girgina, ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini, a sastanku je prisustvovao i savjetnik za vjerska pitanja u ambasadi Republike Turske g. Yunus Keleš.

Tom prilikom direktor Vakufske direkcije se zahvalio ambasadoru na prijemu i zaželio mu uspjeh i sreću u radu. Direktor se zahvalio i na svesrdnoj pomoći koju Republika Turska pruža Bosni i Hercegovini, posebno Islamskoj zajednici i Vakufskoj direkciji, te izrazio nadu da će se takva saradnja i dalje nastaviti.

Tokom posjete direktor Vakufske direkcije je upoznao NJ.E. ambasadora o projektima koje Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske trenutno realizira u BiH, kao i o projektima koje planiraju zajedno realizirati u narednom periodu sa akcentom na projekat izgradnje vakufske tržnice u Sanskom Mostu, revitalizacije Morića Hana u Sarajevu i ponovne izgradnje Dugalića džamije u Nevesinju.

Na kraju su obje strane konstatovale potrebu još jače i tješnje saradnje na realizaciji projekata.